Εταιρικό Προφίλ

Η Εταιρία ΜΑΚΕΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ έχει μια μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία 55 χρόνων στην εισαγωγή και εμπορία τροφίμων και ποτών στην αγορά της Δωδεκανήσου, τροφοδοτώντας ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, και S/M. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Μακέστα με την βοήθεια του γιου του Μιχάλη το 1972. Στην αρχή η εταιρία είχε νομική μορφή ΟΕ με έδρα την πλατεία μουσείου στην παλιά πόλη. Αργότερα το 1988 άλλαξε τη νομική της μορφή σε ΑΕ όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Το 1974 η εταιρία εγκαταστάθηκε σε ιδιότητες εγκαταστάσεις στην οδό Κοδριγκτώνος, ενώ το 2001 μετακόμισε σε νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Φώτη Κόντογλου στο 1ο χλμ της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας.

Βασικό αντικείμενο της εταιρίας σε κάθε στιγμή της ιστορίας της, ήταν η εμπορία ζύθου. Ξεκινώντας από την αποκλειστική αντιπροσωπεία της «ΦΙΞ» στη Δωδ/σο και συνεχίζοντας με την εισαγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της «Stella Artois» όπου την έκανε διάσημη αρχικά στη Ρόδο και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας έχει ενισχυθεί με πολλά και μεγάλα ονόματα όχι μόνο από το χώρο της μπύρας αλλά και από τον χώρο του νερού, των αναψυκτικών, του κρασιού, των χυμών κλπ.

Από το 2009 εισάγει και διανέμει το energy drink BLU για όλη την Ελλάδα ενώ από το 2011 εισάγει και διανέμει το Αγγλικό cider STOWFORD PRESS. To ταχύτερα αναπτυσσόμενο cider στην αγγλική αγορά.

Αντιπροσωπεύει για τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους Κυπριακούς χυμούς LOEL και για τα Δωδεκάνησα τους χυμούς ΚΕΑN. Εισάγει το ανθρακούχο νερό Frasassi από την Ιταλία.

Έχει στρατηγική συνεργασία με το όμιλο ΜΥΘΟΣ για την Ρόδο.

Στο χώρο του κρασιού η εταιρία μας έχει δημιουργήσει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο ΤΣΑΝΤΑΛΗ αλλά και με πολλά άλλα κτήματα όπως το κτήμα ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, το κτήμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, το κτήμα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΛΠ. Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του νερού η συνεργασία της εταιρίας με την ΣΟΥΡΩΤΗ είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εταιρίες φέρνοντας αμοιβαία για τις δύο εταιρίες θετικά αποτελέσματα

Νέες ιδιαίτερα στενές και ελπιδοφόρες συνεργασίες σχεδιάζονται άμεσα από την εταιρία με άμεσο στόχο να εδραιωθεί στην αγορά ως Leader στον χώρο των τροφίμων και κυρίως των ποτών.

Μεταγενέστερο στόχο αποτελεί η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων και στην υπόλοιπη Ελλάδα με σταθερά και μελετημένα βήματα προσφέροντας φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ποιότητα προϊόντων, και στρατηγικές συνεργασίες με τους προμηθευτές της όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της.

12

Αποκλειστικές Αντιπροσωπείες

31

Έλληνες Οινοπαραγωγοί

10

Ζυθοποιίες

2000+

Ευχαριστημένοι Πελάτες

Legendario

Το Elixir Legendario έχει χρόνο ωρίμανσης 7 ετών και γεύση λίγο πιο γλυκιάγιατί είναι αρωματισμένο με λικέρ. Παρόμοιο με το ρούμι Zacapaτο ρούμι Legendario έχει ένα ευρύ φάσμα και μια όμορφη γεύση. Το Legendario Elixir de Cuba ρούμι είναι ένα μοναδικό ρούμι από την Κούβα με χρονοωρίμανσης τουλάχιστον 7 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Η γεύση του είναι αρωματισμένη με χυμό σταφυλιού. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Ελληνικά και Διεθνή Κρασιά

Η εταιρία ΜΑΚΕΣΤΑΣ ΑΕ με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο διανομής οίνων, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος κορυφαίων Ελληνικών και Διεθνών κρασιών. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει αποκλειστικές αντιπροσωπείες και ειδικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα καθώς και προϊόντα εισαγωγής.